Продължение

Ако клетката не е на завет и няма какво да спира дъжда,снега и др. следователно се поставят плоскости на мястото на част от телената мрежа.Допуска се използването на найлон или фолио. През зимния период температурите са ниски и ,въпреки че приспособилата се към климата птица свиква с температурните промени,по-високата температура в клетката би била от полза за птиците(перата им започват да нарастват и достигат до пълния си размер за по-кратък период от време).
Храната също е един от най-важните фактори за оцеляването на птицата (както през зимата,така и през лятото).През зимата птицата се храни със семки(тиквени ,слънчогледови) и със зърна(царевични).По това време на годината прясната растителност е ограничена или въобще липсва от дневното му меню.Това е така,защото през зимата не се намират пресни и качествени (без химически вредни вещества-като нитрати и др.)храни,а и защото през зимата паунът се нуждае от калорична храна ,която да му осигурява необходимата енергия.
През зимата ,пролетта,есента и лятото паунът се храни предимно с растителна храна .Колкото по-разнообразна е тя,толкова по-здрава и жизнена е птицата.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: